Исторически трамвай обиколи парковете на София - sofia.utre.bg

Исторически трамвай обиколи парковете на София

25 юли 2016, 16:49 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър СО

Сдружение „Градски транспорт и инфраструктура” организира на 23 юли т. г. първо тематично пътуване с исторически трамвай по проект „Зелените трамваи търсят своя дом”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в партньорство със Сдружение „365”.
Маршрутът бе посветен на парковете на София и връзката им с трамвайния транспорт. Сред участниците в ретро пътуването бяха Ирина Йорданова, общински съветник и председател на Програмния съвет на Програма Европа и Цветомира Георгиева, координатор по Програма Европа.
Пътуването започна от депо Банишора, премина през Северния и Западния парк, парк Света троица, парк Свети Никола, Градската градина, Борисовата градина, на пл. Журналист обърна и продължи към Руски паметник. От там премина през парк Хиподрума, парк Славия, стигна Княжево и се върна отново към депо Банишора. Трамваят измина маршрута за около 3 часа, като екскурзовод на Сдружение „365” разказваше за историята на парковете и връзката им с трамвайния транспорт.
В рамките на проекта ще бъдат разработени няколко тематични маршрута, които да покажат възможностите за интегриране на забележителностите на града посредством възстановените исторически трамваи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета