Думата Единение написана на кирилица и глаголица като част от градското изкуство - sofia.utre.bg

Думата Единение написана на кирилица и глаголица като част от градското изкуство

02 ноември 2016, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    пресцентър СО

Реализирането на проекта е първият надпис на глаголица чрез графити

Думата Единение, написана на кирилица и глаголица, на стените на подлеза и моста под бул.“Цариградско шосе“, водещ към бул.“Брюксел“. Тази дума оживява пред очите на всички преминаващи през тази част на града, както пешеходци, така и чрез превозни средства. Тя е част от проект „Единение“, реализиран по програма „Младежки дейности“ на Столичната община.
Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на представянето на проекта, който е изпълнен от „Фондация за градско изкуство“, с ръководител Ясен Гешев.
„Единение“ е ключовата дума, която ще ни направи силни. Написана на кирилица и на глаголица, тя показва единството ни като нация, като духовност през вековете и това, което ни обединява и ни е съхранява. Писмеността е кодът на нашето битие, каза Ясен Гешев.
Предстои изграждането и на осветление на подлеза.
Реализирането на проекта е първият надпис на глаголица чрез графити. Посланието е важна част от условията за подобряване на градската среда чрез градско изкуство. Мостът на бул.“Цариградско шосе“ беше цялостно реконструиран преди година.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета