НСО: Без дронове на Великден в района на храм „Ал. Невски” - sofia.utre.bg
Alternative Media Group

НСО: Без дронове на Великден в района на храм „Ал. Невски”

13 април 2017, 17:58 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Хората, които носят обемисти багажи няма да бъдат допускани, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им

Не е желателно използването на безпилотни летателни средства (дронове) в района на провеждане на празничното Пасхално богослужение в храм-паметник „Св. Александър Невски“ заради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица. Това се посочва в съобщение на Националната служба за охрана (НСО) във връзка с обезпечаване на сигурността на събитието.

От службата на държавните гардове съобщават и че проверката на хората ще бъде на три пункта. Първият пункт ще бъде разположен на ул. „Оборище“ и ул. „19-ти февруари“, вторият – между ул. „Шипка“ и храм-паметник „Св. Александър Невски“ и третият – на ул. „Оборище“ – участъкът между ул. „Париж“ и храм-паметник „Св. Александър Невски“.

НСО напомня, че при провеждане на масови прояви на обществени места се забранява внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата, на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите. Забранява се и посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Хората, които носят обемисти багажи няма да бъдат допускани, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета