Започва поръчката за новата билетна система в София - sofia.utre.bg

Започва поръчката за новата билетна система в София

16 май 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    facebook

Новата билетна система ще осигури значителни удобства при използването на градския транспорт в столицата

Започва поръчката за новата билетна система в София, съобщиха от "Център за градска мобилност" ЕАД /ЦГМ/.
От днес е открита процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Доставка, внедряване и поддръжка на интегрирана автоматизирана система за електронно таксуване и видеонаблюдение в градския транспорт в Столична община и услуга по организиране на управление и отчитане на онлайн продажби на превозни документи".

Срокът за подаване на документи от желаещите фирми е максималният - 60 дни, а срокът за изпълнение е 24 месеца.

Първоначалният срок за изпълнение бе удължен от 18 на 24 месеца заради обема от работа, която предстои. Системата предвижда 15 000 устройства да бъдат монтирани в над 1350 превозни средства от градския транспорт и да бъдат интегрирани с множество съществуващи системи както на столичната община, така и в самите транспортни дружества. Работата ще се извършва през нощта, тъй като превозните средства през деня работят.

Новата билетна система ще осигури значителни удобства при използването на градския транспорт в столицата - ще може да се използва един превозен документ за цялата транспортна система, да се плаща според разстоянието или времето за пътуване, удобство ще е възможността и за дистанционно плащане или зареждане на карти, посочват от ЦГМ.

Видеонаблюдение ще гарантира по-голяма сигурност, ще следи за редовността на пътниците и поведението на контрольорите. Системата ще дава надеждна информация за пътникопотока и така ще спомага за вземането на точни оперативни решения, се казва в съобщението.

От ЦГМ отбелязват, че с новата билетна система столичани ще получат по-добро обслужване, а специалистите са единодушни, че тя ще носи приходи на града от иновативни канали.
Очакваното дневно натоварване на системата е над 1 000 000 транзакции, а прогнозната стойност на паричните транзакции за 10 години е над 1 500 000 000 лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета