Топлофикация: Топлоподаването трябва да е възстановено до утре - sofia.utre.bg

Топлофикация: Топлоподаването трябва да е възстановено до утре

18 май 2017, 08:24 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Към момента все още възстановяваме топлоподаването към горната част на квартал Лозенец, към Студентски град и кв. Витоша

Без топла вода все още са горната част на "Лозенец", "Студентски град" ""Витоша" и част от "Младост". Това заяви в ефира на БНТ говорителят на Топлофикация Елизабет Павлов. Тя заяви, че захранването там ще бъде възстановено до края на деня.

"Възможно е в отделни части да има временни колебания на топлоподаването. По график то трябва да бъде изцяло възстановено до утре. Заради планов ремонт топлата вода на абонатите, които се захранват от ТЕЦ "София Изток" беше спряна на 8-ми май. През лятото предстои още едно спиране на топлата вода в източните квартали", припомни говорителят на "Топлофикация - София".

"В момента приключваме с пускането на топлата вода. Надяваме се до утрешния ден, вече ще бъде всичко в нормите. Към момента все още възстановяваме топлоподаването към горната част на квартал Лозенец, към Студентски град и кв. Витоша. Надяваме се до края на деня всичко да е нормално. Вчера възстановихме Младост 1 и почти целия квартал Младост 4. Останалите квартали вече са с възстановено топлоподаване. Изпълнихме нашето обещание и дори приключваме малко по-рано", обясни Павлов.

Тя заяви, че между 1 - 11 август отново ще спрат клиентите, които се захранват от ТЕЦ "София Изток". Това ще се наложи, тъй като трябва да включат авариралия топлопровод, който започнаха да ремонтират основно. "В началото на юни ще спрем централната градска част и част от районите, които се захранват от ТЕЦ -София - най-стария ТЕЦ. Там ще трябва също да извършим основни ремонти на главните топлопроводи", добави говорителят.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета