Форум „Историческите квартали в България – опазване и развитие“ ще се проведе днес - sofia.utre.bg

Форум „Историческите квартали в България – опазване и развитие“ ще се проведе днес

02 юни 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    sghg.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва във форума „Историческите квартали в България – опазване и развитие“

Във форума „Историческите квартали в България – опазване и развитие“ ще вземат участие  министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на културата Боил Банов, Ив Дож – автор на последния закон за опазване на историческите зони във Франция  /депутат 1997-2001 година и сенатор в периода 2001-2011 /, кметът на София, Йорданка Фандъкова, кметътна Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в България Даниел Панов и главният архитект на София Здравко Здравков. Поканени са кметовете на Пловдив, Варна, Русе, Габрово, Копривщица, Несебър и Бургас, депутати, архитекти и експерти.
Те ще обсъдят състоянието, опазването и развитието на историческите зони в градовете и ще предложат законодателни промени, с които да се ускори обновяването на сгради – паметници на културата. Очаква се кметовете на 10 български града да подпишат харта за създаване на Национална асоциация за развитие на историческите зони в България.
Събитието ще се проведе на 2 юни (петък) в Софийска градска художествена галерия - ул. “Ген. Гурко” № 1 в 9 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета