Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на Столичния зоопарк - sofia.utre.bg

Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на Столичния зоопарк

16 юни 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

На площ от 360 декара в зоопарка живеят 281 различни вида като общия им брой е повече от 1900

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на Столичния зоопарк. Реконструирана е зона „Големи котки“ в столичния зоопарк. Направено е външно озеленяване, оформяне на площите, с които животните получават повече пространство. Обновени са местообитания на тигъра, пумата, ягуара и леопарда.

 

Софийският зоопарк (официално – Общинско предприятие „Зоопарк – София" е една от атракциите в София. Той е сред Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз. Понастоящем в софийската зоологическа градина се отглеждат огромен брой екзотични животни, както и много животни, които са характерни за българските земи. На площ от 360 декара в зоопарка живеят 281 различни вида като общия им брой е повече от 1900. Годишното посещение е между 550 и 600 хиляди души, като броят им продължава да расте.

Официалният адрес и вход на Софийската зоологическа градина е ул. „Сребърна“ 1 (при западната граница на зоопарка). Тя обаче всъщност има два входа за посетители – освен западния вход откъм ул. „Сребърна“ зоологическата градина има и още един от източната му страна в близост до кръстовището на бул. „Г. М. Димитров“ и бул. „Симеоновско шосе“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета