Над 1000 кандидат-студенти на изпита по математика в СУ - sofia.utre.bg

Над 1000 кандидат-студенти на изпита по математика в СУ

18 юни 2017, 11:20 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia commons

Кандидат-студентите ще пишат по тема 1

С изпит по математика II продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет (СУ) "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 г.

Изпитът започна в 9 часа в зала 272 в Ректората на СУ. Антон Гегов от Хасково изтегли тема № 1, по която ще работят кандидатите.

Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита, са 1 001.

Заместник-ректорът на СУ проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите от името на ректора проф. дфн Анастас Герджиков и отбеляза, че всеки изпит е изпитание на знанията и на волята за победа. Тя пожела на кандидатите да изпитат удоволствието от победата и техният избор да ги отведе там, където са избрали, а наесен Софийският университет да бъде техният университет.

Деканът на Факултета по математика и информатика доц. Първан Първанов също поздрави кандидат-студентите и им пожела успешна работа.

В 9.00 часа във Факултета по начална и предучилищна педагогика започна и конкурсният изпит за новата специалност "Музикални медийни технологии и тонрежисура".

Кандидат-студентите, които са подали заявления за явяване на изпита днес, са 26.

Изпитът се провежда под формата на събеседване, на което кандидат-студентите представят портфолио с медийни реализации - аранжименти, звукозаписни проекти, рекламни клипове, ремикси и други. По време на събеседването се дискутира начинът на изработка, концепцията и изпълнението.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета