Протест в кв. "Дружба" срещу строеж до езерото - sofia.utre.bg

Протест в кв. "Дружба" срещу строеж до езерото

17 юли 2017, 09:58 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Вчера пристигнали багери, искащи да започнат да разкопават

Жители от столичния квартал „Дружба” се обявиха против новозапочнал строеж на зелена площ до езерото в квартала, предава бТВ и съветът на "Дружба 2". В неделя пристигнали багери, които започнали да разкопават терена и опитали да сложат ограда. Хората видели случващото се и дошли да поискат документи и разрешителни за работата им.

Не са получили такива, а по-късно дошлите инвеститори им показали подготовка за мотивирано предложение за изменение на плана за регулация.

Хората, които заграждат мястото показаха документи, че площта е тяхна и искат да обособят частта от парка като техен терен”, посочи един от жителите. Живеещите са категорични, че в района има сериозно презастрояване и смятат да сезират омбудсмана и да направят подписка срещу това.

Кметът na "Дружба" Ивайло Цеков заяви, че до сега не е постъпвало инвестиционно намерение, а в ДАК има въведено предложение за нова регулация. Той уточни, че теренът е частен и е предвиден в общия устройствен план за жилищно строителство. Кметът е категоричен, че ако бъде допуснат строежа ще бъде публично представен и обсъден, а хората ще бъдат правилно и своевременно уведомени.

Живеещите бяха скептични, че обсъждането ще стане по правилата и затова кметът се ангажира да разлепи информацията в района и да я публикува в медиите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета