"Кино в ПАРКА” с футболна предпремиера, италианска трагикомедия и любов по време на война - sofia.utre.bg

"Кино в ПАРКА” с футболна предпремиера, италианска трагикомедия и любов по време на война

01 септември 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    wikipedia

Биографичен филм за Пеле и новата черно-бяла творба на Кончаловски са част от програмата на „Кино в ПАРКА”

„Кино в ПАРКА” е един от най-приятните начини да се разсеем от жегите в края на лятото и да започнем новия сезон със специалната филмова селекция, в която тази година има кралско присъствие, футболна легенда, романтични емоции, италиански хумор и черно-бяла военна драма.
 
Прожекциите на открито ще бъдат в парка на Военната академия „Г. С. Раковски” всяка вечер между 4 и 8 септември - начало 20:30 часа.
 
Едноседмичният кино маратон започва на 4 септември (понеделник) с „ЛУДЕТИНИ” – едновременно трогателен и забавен, новият филм на Паоло Вирдзи разказва историята на две приятелки и пътуването им отвъд ограниченията, които обществото ни налага. Беатриче и Донатела влизат в челен сблъсък с реалността, която се опитва да ги окове в скучната рутина на престорено благоприличие и социално правилно поведение.
 
„СЛАДКИ СЪНИЩА” ни очакват на 5 септември (вторник), когато травмите от детството на журналиста Масимо Грамелини се разкриват в проникновена психологическа драма под режисурата на Марко Белокио, с участието на страхотната актриса Беренис Бежо.
 
В Деня на Съединението - 6 септември (сряда) ще гледаме новият филм на Андрей Кончаловски „РАЙ”. Какъв е прочита на руския режисьор по класическата тема за любов по време на война и как се променя представата за рай на главната героиня Олга, влюбена в немски офицер? Бурна връзка, възможност за бягство и неочакван обрат в черно-бялата творба, посветена на спомените за миналото...
 
„БЕЛГИЙСКИЯТ КРАЛ” на 7 септември (четвъртък) ни води към приключенията на един аристократ в неговото инкогнито-пътешествие през Балканите. Как изглежда България през погледа на Краля? Един поучителен разказ на Джесика Удуърт и Петер Бросенс за лекотата, с която можем да запазим човечността си, дори при неблагоприятни обстоятелства...
 
Кулминацията на „Кино в ПАРКА” ще бъде в последния ден - 8 септември (петък), когато с биографичния филм „ПЕЛЕ: РАЖДАНЕТО НА ЕДНА ЛЕГЕНДА” ще проследим пътя на успеха на един от най-великите майстори на прочутата в цял свят игра – от бразилските гета до най-високите върхове в кариерата на футболиста.
 
Билетите ще се продават на място 30 минути преди прожекциите на цена 10 лева. Пакет „Четирима на кино” с билети по 8 лева.
 
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета