Петото издание на „Алея на книгата“ в София започва на 12-ти септември - sofia.utre.bg

Петото издание на „Алея на книгата“ в София започва на 12-ти септември

01 септември 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    google.maps

„Алея на книгата“ е отворена за потетителите от 10.00 ч. до 20.00 часа

Петото издание на „Алея на книгата“ в София започва на 12-ти септември (вторник) и ще продължи до 17-ти септември. Пътуващото книжно изложение ще спре в центъра на столицата в пешеходния участък на бул. „Витоша“ - от статуята на Алеко Константинов на пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Гладстон“. Официалното откриване е на 12 септември от 17:00 часа в Литературния кът откъм бул. "Патриарх Евтимий".
„Алея на книгата“ е част от Календара на културните събития на Столична община.
В осемнайсет шатри ще се разположат над 50 български издателства, а както всяка година, част от „Алея на книгата“ е и Литературният кът - със специална културна програма, включваща премиери на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца. „Алея на книгата“ е отворена за потетителите от 10.00 ч. до 20.00 часа.
Тази година организаторът на събитието - Асоциация „Българска книга“ си партнира с Българската национална телевизия по кампанията „Прозорец към родината“ и на Алеята ще бъде разположен пункт за даряване на книги и учебни помагала, предназначени за деца от българските училища в чужбина.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета