Фандъкова провери ремонта на I АЕГ - sofia.utre.bg

Фандъкова провери ремонта на I АЕГ

10 септември 2017, 06:15 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    пресцентър СО

Предвиждат се 16 нови класни стаи

Първият етап от разширението на Първа английска гимназия предвижда 16 нови класни стаи. След приключването му ще започнем втори етап - строителство на нов физкултурен салон и още класни стани. Така ще удвоим капацитета, като в гимназията и 112 основно училище учат 2000 ученици. По план до средата на есента новата сграда трябва да е завършена и през зимните месеци да се работи вътре. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на разширението на сградата на Първа английска гимназия и 112 училище, предаде Столична община.

На проверката присътваха кметът на район "Оборище" - Васил Цолов и зам.-кметът на София по направление "Инвестиции и строителство" Ирина Савина.

"Кметовете на райони са възложители на строителните и ремонтни дейности в училищата и детските градини на тяхна територия, е тяхно задължение да направят добра организация и да контролират всички дейности", посочи също Фандъкова.

Кметът на София провери и ремонта на училище и детска градина в район "Младост", където районната администрация е допуснала забавяне на някои процедури. "Имам уверението на строителя, че ремонтът на 39-о училище ще завърши преди 15 септември, а на 75-а детска градина - до края на месеца, като директорът е създал необходимата организация за децата", каза тя.

Над 40 училища и детски градини се ремонтират в София, като инвестициите са около 20 млн.лева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета