Фандъкова: Дадена е най-добрата оценка за изпълнението на бюджета на СО за 2016 г. - sofia.utre.bg

Фандъкова: Дадена е най-добрата оценка за изпълнението на бюджета на СО за 2016 г.

14 септември 2017, 11:48 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Поздравявам зам.-кметът Барбалов и целият му екип, защото това се дължи до голяма степен на тях

Най-добрата оценка за изпълнението на бюджета на Столична община за 2016 г. е дадена от външните институции. Това каза по време на заседанието на Общинския съвет кметът на София Йорданка Фандъкова при обсъждането на точката, свързана с годишния отчет по изпълнението на бюджета на Столична община за 2016 г., предаде Агенция „Фокус“.

„За нас сезонът е постоянен и това се вижда и по активната работа през лятото. Благодаря на всички политически групи за изказванията. Предстои един много хубав празник само след 2 дни. Разбира се, че ролята на опозицията е да намери поводи за критики. Сигурна съм, че има такива, никой не е безгрешен. Благодарна съм, че се подчерта, че има качествено подобрение. Надявам се и през този сезон да продължим да работим заедно с разбирането на важните приоритети за развитието на града. По отношение на оценката за изпълнението на бюджета, мисля, че най-добрата е дадена от външните институции“, заяви Фандъкова.

Според нея Сметната палата е дала много ясна оценка. „Поздравявам зам.-кметът Барбалов и целият му екип, защото това се дължи до голяма степен на тях. По отношение на дивидентите, всички много добре си спомнят, че винаги обсъждаме много подробно разпределението им. Ако тези средства могат да се инвестират от самото дружество или да съфинансират европейски проект, предпочитам да го направят директно. Програмата ин-витро е много важна и сериозна“, посочи Фандъкова.

По думите й по нея вече са се родили 7 бебета. „Особено в централната градска част място за реклама няма“, добави тя.

По отношение на качеството, Фандъкова изрази надежда, че никой не си позволява да спекулира с тази тема. „Това зависи от българските строителни компании. На територията на Столична община работят много голяма част от строителните фирми в България, включително и такива, които не са български“, допълни кметът на София.

Тя подчерта, че в момента се преасфалтира изцяло. „Нека да не забравяме, че има и някои обекти, които са много добри и не ги забелязваме, защото не виждаме нищо лошо. Търсим начин да подобрим още повече работата. Няма да кажа, че ми липсвахте много, но вече сте тук“, каза още Йорданка Фандъкова.

Общинските съветници гласуваха с 45 гласа "за", 1 "против" и 8 "въздържали се" и така годишният отчет по изпълнението на бюджета на Столична община за 2016 г. бе приет.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета