Първо заседание на СГС по делото "Царските конюшни" - sofia.utre.bg

Първо заседание на СГС по делото "Царските конюшни"

25 септември 2017, 09:36 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Сигналът е срещу Веселин Пенев и Юлия Димитрова-Цекова

От 10.30 часа Софийски градски съд ще проведе първото заседание по делото срещу бившия областен управител на София Веселин Пенев, който е привлечен като обвиняем за случая с „Царските конюшни“ в центъра на София, предава Агенция "Фокус".

Проверката на прокуратурата започна след сигнал до главния прокурор, подаден от народния представител от БСП Жельо Бойчев и председателя на ГС на БСП-София Калоян Паргов. Сигналът е свързан с договори за прекратяване на съсобственост между българската държава и Търговско дружество „Евротранс билд“ ЕООД, сключени по реда на Закона за държавната собственост и чл. 36 от Закона за собствеността, както и доклад, утвърден от министър-председателя Бойко Борисов на Главния инспекторат, за резултати от проверка в Областната администрация на област София. Документите съдържат твърдения за неправомерни действия по повод извършена разпоредителна сделка с имот - държавна собственост – т.нар. „Царски конюшни”.

Подсъдима по делото е и оценителят Юлия Димитрова-Цекова, която е обвинена заради съмнения за невярно заключение, от което са произтекли значителни вреди за държавата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета