Фандъкова: Най-голямата инвестиция през 2018 г. ще е метрото - sofia.utre.bg

Фандъкова: Най-голямата инвестиция през 2018 г. ще е метрото

09 ноември 2017, 08:47 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Ще закупим 7 газ анализатора, които ще предоставим на Пътната полиция

Проверка на Столичния инспекторат установи, че фирмите за снегопочистване са подготвени преди началото на зимния сезон, 7 фирми работят на територията на града. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ.

"Ще закупим 7 газ анализатора, които ще предоставим на Пътната полиция, за да ги използват при първоначалната регистрация с цел контрол на вредните емисии. Поискали сме да има по-строги мерки по отношение на пунктовете за Годишни технически мерки. Трябва да водим битка, защото това е битка за здравето на нашите деца", каза Фандъкова.

"Тя отчете успех в последните 3-4 години, през които е намалена средната възраст на автобусите в градския транспорт от 30 на 9 години. Предстои закупуването на нови 120 автобуса на природен газ. Обявена е и процедура за закупуване на електробуси. По този начин се вкючваме към нашите колеги в другите европейски столици", каза още Фандъкова.

Предвиждат се и занапред сериозни инвестиции в градския транспорт. Метрото ще бъде най-голямата инвестиция в бюджета на Столичната община за 2018 г. Фандъкова изрази надежда, че ще се намерят подходящи условия, при които да бъдат изградени навсякъде удобни спирки на градския транспорт.

Ще се реконструира цялостно тунелът под НДК, залагат се средства и за ремонт на по-малки квартални улици, както и цялостна реконструкция на Западния парк. Столичният кмет изрази надежда, че през 2018 г. София ще има система за отдаване на колела за придвижване.

"Безкомпромисни сме към некоректните фирми, не слагам чадър над нито една. Наложени са над 2 млн. чисто финансови санкции", каза Йорданка Фандъкова.Коментари (1)

Потребител
ля ля
моля Ви да слагате пейки на ВСИЧКИ спирки независимо от местоположението им!
много мъчно ми става като видя възрастните хора които са градили този град да стоят подпряни на бастуна си и да чака .... и за капак шофьора да спре на метър от тротоара за да избегне локвата или спрялото такси...
за какво говорим !!!
09 ноември, 15:38 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета