Фандъкова: Изграждането на третия лъч на метрото се движи в срок - sofia.utre.bg

Фандъкова: Изграждането на третия лъч на метрото се движи в срок

13 ноември 2017, 18:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt/ кадър

Много е трудна задачата, не става толкова лесно

"Третият лъч на метрото се изгражда в срок", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от Агенция "Фокус".

"Предстои до края на следващата година тунелопробивната машина да излезе до Малък градски театър „Зад канала“. Много е трудна задачата, не става толкова лесно, но за наша радост метрото се движи в съответните срокове и очакваме да бъде завършено в срок“ , каза още Фандъкова и уточни, че машината в момента излиза от станцията на бул. „България“ и бул. „Иван Ев. Гешов“.

Столичният кмет коментира и ремонта на бул. "Дондуков". "Продължава да се работи. Има да се довършва. На 20 ноември ще пуснем движението. До 1 декември им е срокът за завършване. Ако не е направено нещо както трябва, ще си го направят отново", съобщи тя.

„Предстои тази година да започнат процедурите и следващата година да стартира строителството на разширението на южната дъга от кв. „Младост“ до автомагистрала „Тракия“, обясни Фандъкова.

Тя съобщи, че с ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" е обсъдила и възможността за изграждане на подлез край Казичене - на източната тангента. „Това е искане на живеещите там, за да може безопасно да преминават от едната страна към другата“, посочи тя.

Фандъкова коментира и изграждането на велоалея на бул. „Георги С. Раковски“. "Първоначално в проекта имаше някои недомислици, които бяха изчистени в хода на изпълнението. В момента мисля, че велоалеята е в добър вид. Лично аз виждам велосипедисти по нея. Тя е направена така, за да е по-безопасна за тях, защото все още не сме достатъчно толерантни", заяви тя.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета