Проф. Николай Габровски: 17% повече пациенти месечно се лекуват в "Пирогов" - sofia.utre.bg

Проф. Николай Габровски: 17% повече пациенти месечно се лекуват в "Пирогов"

07 декември 2017, 07:39 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

"Пирогов" има един голям дълг, в началото на годината бяха 17 млн. лева просрочени задължения

При нас проверките не спират, в сегашната проверка няма нищо притеснително, тя ни помага да се подобри начина на работа. От началото на годината проверките са десетки. Това заяви в ефира на БНТ неврохирургът проф. Николай Габровски, заместник-директор по лечебната дейност в "Пирогов".

"'Пирогов' има един голям дълг, в началото на годината бяха 17 млн. лева просрочените задължения, сега те за пръв път от много години насам са намалели", коментира той.

"Проф. Габровски отчете, че цените на медикаментите и консумативите в болницата през тази година, в резултат на допълнителни споразумения към договори, са намалени между 10 и 30%. В ежедневната работа харчим по-малко", отчете той.

"По думите му през болницата минават над 300 000 души всяка година. През 2017 г. има ръст от 17% - 4600 души месечно. За нас това е ръст на доверие, при големия избор на лечебни заведения. Да се говори, че "Пирогов" не функционира добре, не отговаря на истината", заяви той.

"Кадрови дефицит в болницата, който да пречи на работата, няма. Постоянно напускат кадри, някои от тях се връщат. Все по-трудно ни е обаче. В "Пирогов" работят над 2100 души, имаме във всички области подготвени специалисти", каза още проф. Николай Габровски.

"Лимитната ни дейност е увеличена с 367 000 лв., за нас това е важна глътка въздух, за да не връщаме пациенти", отчете той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета