Задържаха младежи, нахлули с бухалки в столична гимназия - sofia.utre.bg

Задържаха младежи, нахлули с бухалки в столична гимназия

08 декември 2017, 09:19 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/кадър

Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче

Група маскирани и въоръжени с бухалки и метални прътове младежи нахлуха в Професионалната гимназия по електротехника в София. Охраната не е успяла да ги спре, а след нападението маскираните момчета са избягали.

Нападателите са задържани. Двете момчета са на 18 години, единият е криминално проявен - за хулиганство. И двамата са тренирали бокс.

„На базата на делегираните отчети директорът решава каква ще е охраната на училището”, каза за Нова Телевизия Камен Радев, старши експерт в РУО-София.

Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет-система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора. „Въпрос на време е тя да бъде поставена”, добави Радев. Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче.

„Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре”, каза психологът Младен Владимиров.

„Представете си ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали”, добави той.

Експертът посъветва родителите когато видят, че детето им в стаята си да има бухалка или палка, да поговорят с него.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета