Изложба, посветена на столицата, открита в кипърското посолство - sofia.utre.bg

Изложба, посветена на столицата, открита в кипърското посолство

14 декември 2017, 07:28 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Приходите от изложбата отиват в подкрепа на над 700 изоставени деца в риск

„София като фрагменти и картини“ - така е озагравена изложбата, която снощи беше открита в посолството на Кипър в столицата. Тя е вдъхновена от всичко, около което минаваме ежедневно, но на което не обръщаме достатъчно внимание, предава БНТ.

Посланикът на Кипър Ставрос Августидис и фотографът Венцислав Петров я представиха пред десетки ценители. Приходите от изложбата отиват в подкрепа на над 700 изоставени деца в риск.

"Изложбата се фокусира върху забелязаните и незабелязаните аспекти от обществения живот. Хора, изоставени сгради, пейзажи, архитектура, улици, покриви, обекти и много други.Изложбата се фокусира върху забелязаните и незабелязаните аспекти от обществения живот. Хора, изоставени сгради, пейзажи, архитектура, улици, покриви, обекти и много други", обясни посланикът на Кипър у нас, Н. Пр. Ставрос Августидис.

"Тази вечер средставата, които ще се реализират от продажбата на фотосите, както и от картините нарисувани от Негово Превъзходителство ще бъдат инвестирани в програмата „Фондация за нашите деца“. Това са деца, които още от раждането си имат затруднения в своето развитие и много често на тези затруднения ние в България гледаме като на дефицит и като че ли не даваме пълна възможност на децата, които имат увреждания или забавяния в развитието наистина да получат стимул", каза изпълнителният директор на фондация „За нашите деца”, Иванка Шалапатова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета