Фандъкова иска бързо приемане на спешни мерки за справяне с мръсния въздух - sofia.utre.bg

Фандъкова иска бързо приемане на спешни мерки за справяне с мръсния въздух

09 януари 2018, 13:32 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Да, имаме всеки ден около двойно превишение на фини прахови частици, каза кметът

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изрази надежда Столичният общински съвет по-скоро да разгледа предложените краткосрочни мерки, които биха позволили борба с превишение на фини прахови частици. Фандъкова присъства на откриването на нова пътна връзка, която свързва Терминал 2 на софийското летище и бул. „Брюксел“.

„Да, имаме всеки ден около двойно превишение на фини прахови частици, това разбира се се дължи до голяма степен и на климатичните условия, но и на отопляването на твърдо битово гориво“, заяви кметът.

„Имам уверението, че следващия вторник ще бъдат разгледани от комисията по екология към Столичния общински съвет“, посочи Фандъкова. Тя увери, че Столичният инспекторат продължава кампанията за събиране на гуми във всички райони. Правят се и съвместни проверки от представители на полицията и Столичния инспекторат.

„За мен основно и най-важно е да се спрат некачествените горива на пазара. По наше настояване Министерството на околната среда и водите разработва и имаме уверението, че вече са готови със стандартите на горива, така че на пазара да не се пускат горива с повишено съдържание на сяра, въглища“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета