Къщата музей „П. К. Яворов“ ще бъде с безплатен вход на 13 януари - sofia.utre.bg

Къщата музей „П. К. Яворов“ ще бъде с безплатен вход на 13 януари

10 януари 2018, 07:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов“ може да бъда разгледана в рамките на работното време в съботния ден – от 10.00 ч. до 17.00 ч.

По повод на 140-годишнината от рождението на Пейо Яворов къщата музей „П. К. Яворов“ ще бъде с безплатен вход на 13 януари. Това съобщиха от Столичната община.

От 11.30 до 13.00 часа в двора на музея на поета в столицата, на ул. „Г. С. Раковски“, студенти-поети от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще представят свои творби, посветени на Яворов.

По инициатива на Дирекция „Култура“ на Столична община ще бъдат раздавани флаери с негови произведения, а стихове на поета ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна.

Експозицията на къща музей „П. К. Яворов“ може да бъда разгледана в рамките на работното време в съботния ден – от 10.00 ч. до 17.00 ч. Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община и от културните събития, които Националният литературен музей организира по повод годишнината от рождението на Яворов.

На 11 януари в Големия салон на БАН ще се състои официалното честване на годишнината от рождението на поета. Ще бъде представена изложбата „Път, на който не съзирам края“ и ще бъде открита конференцията „Между денят и тъмата“, организирана от Националния литературен музей и Института за литература към БАН.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета