Е. Крусев: Вчера са продадени 18 – 20 хил. зелени билета - sofia.utre.bg

Е. Крусев: Вчера са продадени 18 – 20 хил. зелени билета

29 януари 2018, 09:15 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Увеличението на пътниците в градския транспорт ще е безспорно

Вчера, в първия ден от въвеждането на зелените билети като мярка срещу замърсяването на въздуха в София, са продадени между 18 и 20 хил. билета, отчете столичният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев в ефира на БиТВ.

По думите му зелените билети не са свършили, каквито сигнали имаше. "Възможно е на отделни шофьори в градския транспорт те да са свършвали, но са били зареждани в хода на деня", каза Крусев и добави, че са отпечатани 100 хил. зелени билета.

"Още след първия призив на Общината да се ползва градският транспорт средно дневно са продадени около 4000 – 5000 еднократни билети за пътуване в повече. За зелените билети ни трябва още малко време, за да направим съответните разчети и сравнения", посочи той. Според него обаче увеличението на пътниците в градския транспорт ще е безспорно.

"Решението за въвеждане на зелен билет вчера беше взето на база съответните анализи за предходни дни и прогноза за следващи дни", посочи зам.-кметът.

Прогнозите се правят след анализ на данните от сензорите на Министерството на околната среда и водите, които следят ежечасно обстановката. Отделно Столичната община има разработена система и с БАН, която прогнозира на база климатичните прогнози. Когато се съпоставят тези две прогнози, се взема съответното решение за активиране на отделните мерки.

За една от мерките, предвидени от Общината – ограничаване навлизането на превозни средства в централната градска част, Крусев посочи, че в краткосрочен план е предвидено обособяването на буферни паркинги в периферията на столицата до основни пътни артерии. По-устойчивата мярка е изграждането на буферните паркинги покрай метростанциите – „навсякъде в крайните станции, където това е възможно, се изграждат буферни паркинги“, посочи той.Коментари (1)

Потребител
Здравко
Тоя е по-голямо недуразомение от Сергей Димитриевич Станишефф. Необразован, слабограмотен и не го виждам как ще издържи и един ден на свободният трудов пазар. Безумията в транспорта на София, гарнирани с Етническо напрежение са факт. Същия "специалист" пред Съда ще послужи за Тоалетна хартия. Да Пледира за Узаконяване на Проституцията НЕЗАБАВО.
31 януари, 09:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета