Повишени нива на фПЧ във въздуха - sofia.utre.bg

Повишени нива на фПЧ във въздуха

02 февруари 2018, 09:16 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    АПИ

Общината призовава гражданите да използват градски транспорт

Повишени са нивата на фините прахови частици във въздуха на части от София. Според данните на интерактивната карта за наблюдение най-високи са стойностите им във Враждебна и Левски, където са около три пъти над нормата.

Призивът към софиянци и гостите на града е да ограничат използването на личните автомобили, като се използва градския транспорт. За пръв път в неделя беше въведена една от мерките на Общината за борба със замърсяването – т.нар. „Зелен билет“. Той е на цена 1 лев, важи за всички линии на градския транспорт през целия ден и се пуска именно в дните със завишени нива на фините прахови частици. С подобряването на времето през последните дни от Общината предприеха и миене на улиците и булевардите отново като мярка за намаляване на фините прахови частици във въздуха.Коментари (1)

Потребител
Кънчо от Мюнхен
И как да ползвам Градския траспорт с това Неадекватно разписание!?
На Юрданка и е лесно. Тя се вози в брониран Мерцедес. Аз като отида на спирката и видя, че автобуса идва след 37 мин., трамвая след 26 мин. се чудя как "моля Другарката" ще ми обиясни, как да отида на Зле платената си работа, при положение, че съм по-квалифициран от нея и патрона и с прякор на зеленчук взети заедно!?
07 февруари, 13:47 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета