Премиера на постановката Игра на въображение в Столичен куклен театър - sofia.utre.bg

Премиера на постановката Игра на въображение в Столичен куклен театър

02 март 2018, 06:22 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    pixabay

Игра на въображение е визуален спектакъл, изграден на музика, без текст, с импровизирани кукли, образи и картини

Премиерата на най-новото заглавие от афиша на Столичен куклен театър ще се състои от 19.00 ч., в салона на театъра на ул. „Гурко“ 14, предаде Столична община.

“Игра на въображение” е авторски спектакъл на проф. Боньо Лунгов и доц. д-р Константин Каракостов. В продължение на години те изследват и разработват системата „импровизирани кукли“. “Игра на въображение” е резултат на дългогодишния труд на авторите, които споделят с публиката огромните възможности на кукления театър и чрез тази система. Изключително богата по отношение на своите възможности, тя използва пълния потенциал на въображението. Овладяна технично и артистично реализирана на практика, системата е характерна с метафорично мислене, бърза смяна на мястото на действие, създаване на ярки персонажи, неочаквана трансформация на един герой в друг, динамика в изпълнението.

„Игра на въображение“ е визуален спектакъл, изграден на музика, без текст, с импровизирани кукли, образи и картини, които се създават и оживяват пред очите на публиката. Благодарение на своето въображение, за миг, зрителите по необикновен начин ще открият всичко, което ги заобикаля. „В човешкия живот непрестанно се преплитат реалност и фантазия. Понякога хората мечтаят да бъдат волни като птици. Да полетят и да достигнат слънцето, дори да го уловят. Да помечтаем и да открием красивото в живота, следвайки полета на човешката фантазия!“, приканват авторите.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета