Трима остават в ареста за взривения банкомат на бул. Рожен - sofia.utre.bg

Трима остават в ареста за взривения банкомат на бул. Рожен

22 март 2018, 16:01 | sofiautre
  • Снимка:
    pixabay

Около 05.10 часа на 02 март 2018 г., те унищожили чрез взрив банков автомат

Трима от обвиняемите за взривения банкомат на бул. „Рожен“ в столицата остават в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Днес състав на Софийския апелативен съд е оставил без уважение жалбата на обвиняемите И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев за изменение на мерките им за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-леки. За четвъртия обвиняем по делото - Пл. Попов, е била определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5 000 лева.

Обвиняемите – И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев и Пл. Попов, са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпления – унищожаване и отнемане на чужди вещи.

Около 05.10 часа на 02 март 2018 г., те унищожили чрез взрив банков автомат – АТМ устройство, собственост на Райфайзен Банк, намиращ се на бул. „Рожен“ в гр. София, и отнели намиращи се в него парични средства. Обвиняемите направили опит да се укрият от органите на МВР, като не се подчинили на полицейско разпореждане за спиране на автомобила.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура, че на този ранен етап от разследването може да се направи извод, че Янински, Цветков, Цанев и Попов са причастни към извършените пристъпни деяния, за които са привлечени към наказателна отговорност. И двете престъпления са тежки и са извършени в съучастие, след предварителен сговор и при разпределение на ролите, което предопределя тяхната обществена опасност.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани, като Попов е реабилитиран по право. Видно от справката от Интерпол, че Ценев е обявен за международно издирване през 2013 г.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета