Откраднаха кола в Люлин... докато собственика я чисти - sofia.utre.bg

Откраднаха кола в Люлин... докато собственика я чисти

24 март 2018, 12:19 | sofiautre
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

От началото на годината до днес са се увеличили кражбите на автомобили със запален двигател

Нападение и гонка в столичния квартал „Люлин”. Бивши затворници откраднаха кола, докато собственичката й я чистела от снега. Единият от нападателите беше задържан след полицейско преследване. Вторият извършител все още не е задържан, но и двамата са познати на полицията. Нападателите имат богати досиета. Единият – този, който е заловен е излязъл от затвора преди десет дни, където е бил за кражби.

Жертвата, Вера Таир разказа пред Нова Телевизия, че към 22:40 почиствала колата си. Тъй като била с голяма качулка, не усетила нищо. Някой я повалил, хващайки я за врата. Първоначално тя си мисли, че това е шега на някой познат. Разбира, че това е нападение, когато мъжът започва да я натиска по-силно в земята. Вера започва да вика и да маха с ръце. Тъй като има сняг, нападателят залитнал, а Вера се изправила и тръгнала да го гони в посоката, в която бяга.

Тя чула, че двигателят на колата й е включен, обърнала се и видяла, че има втори човек на 2-3 метра от джипа. С чадъра си опитва да изгони мъжа. Жената се обадила на 112, след като нападателят и избягал с джипа. 15 минути по-късно служителите на 9-то РПУ хващат престъпника.

От началото на годината до днес са се увеличили кражбите на автомобили със запален двигател. Органите на реда съветват да не оставяме двигателите на автомобилите си, докато не сме на шофьорското място.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета