Иван Петков: Сезонът бе фантастичен за нас - sofia.utre.bg

Иван Петков: Сезонът бе фантастичен за нас

26 март 2018, 17:31 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Иван Петков: Сезонът бе фантастичен за нас

Треньорът на Марица Иван Петков е изключително удовлетворен от изминалия сезон

Марица (Пловдив) триумфира с четвърта поредна титла в НВЛ-жени, след като победи Левски с 3:0 гейма във втория финален двубой помежду им, изигран в зала "Сиконко",съобщи БФ Волейбол. В първата среща състезателките на Иван Петков се наложиха със същия резултат. Ето какво каза след мача старши-треньорът на шампионките Иван Петков:
 
"Много съм щастлив. Нормално е, когато спечелиш титла, да си удовлетворен от себе си. Искам да отдам заслуженото на отбора на Левски - беше достоен противник на нашия отбор, израстват от мач на мач и играят един приятен волейбол. Едно голямо "Браво". Ние започнахме мача доста категорично, концентрирано, грешахме много малко в елементите", добави Петков.
 
"Следващият сезон трябва да надграждаме постигнатото от този, определно тази година бе фантастична за нас. Това, което направихме в Шампионската лига, и тези отбори, които срещнахме, интересът, който имаше към самия отбор, всичко това е достойно за уважение. Нещата, които направихме, без хората, които ни подкрепят, нямаше да се получат - нашия президент, партньорите ни. Дано този проект продължи. Да се случва нещо позитивно - силно го искам, както и нашите ръководители. Сега ще се отдадем на почивка. В живота трябва да живееш в настоящето и бъдещето, да планираш бъдещето, тъй като днес ставаш шампион, утре трябва да работиш за същото предизвикателство. Трябва да си наредим нещата и приоритетите, които имаме, за да може това, което направихме да остане един хубав спомен", каза още треньорът.
 

 

"В момента няколко от водещите състезателки решават своето бъдеще да останат в Марица, с други трябва да се доразберем. Момичетата са страхотни, имахме много тежки моменти, а те са едни сериозни характери и във важните моменти успявахме да бъдем отбор. Имахме и моменти на спадове, не можеш да контролираш спортната форма изцяло. Нашите момичета показаха, че не само са добри състезатели, но и обичат фланелката, която носят. Има момичета, които са съвсем нови за нашия клуб и показаха, че са едни достойни маричанки", завърши специалистът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета