Таня Михайлова за ТУЕС: Няма причини за притеснение - sofia.utre.bg

Таня Михайлова за ТУЕС: Няма причини за притеснение

28 март 2018, 10:07 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Никой не оспорва фактът, че практическото образование, което се получава в ТУЕС е доказало своето място

Няма причини за притеснение за това какво ще се случи в негативен план на училището. Основното, което ще се случи, е това училище да продължава да работи и да дава качествено образование. Това обясни в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на образованието Таня Михайлова по казуса с Технологичното училище "Електронни системи". Тя допълни, че никой не оспорва фактът, че практическото образование, което се получава в ТУЕС е доказало своето място в обр система в България.

"В Закона за предучилищното и училищното образование никъде няма поставена забрана преподаватели във висши учебни заведения да преподават в съответно средни училища, защото аз подчертавам, че това всъщност е едно училище, което задължително трябва да даде средно образование", коментира Михайлова.

"Притесненията нямат основание", категорична е тя.

"В закона изрично е записано, че когато учителите са по професионална подготовка, тя трябва да са специалисти в съответната област, с висше образование, но не е задължително педагогическа правоспособност", заяви заместник-министърът.Коментари (1)

Потребител
the eagle eye
Конкретен въпрос към МОН: Моля, обяснете с думи прости ПО КАКЪВ НАЧИН нищо няма да се промени? Не само на думи, а ми цитирайте закона. Училището ще има два принципала ли (осланяйки се на думите ви - РУО и ТУ)?!?!?!
28 март, 11:33 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета