МВР: На този етап няма резултат от издирването на затворниците - sofia.utre.bg

МВР: На този етап няма резултат от издирването на затворниците

04 април 2018, 08:49 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Да не се търси физически контакт с въпросните лица

"Продължава издирването на избягалите затворници вчера", каза в ефира на БНТ главният комисар на МВР Младен Маринов, който коментира, че се работи по различни линии, но на този етап няма информация и резултат от издирването.

Маринов определено отново двамата като изключително опасни и призна, че най-вероятно има пропуска в системата, за да се получи такъв инцидент и призова отново всички граждани, които имат информация за издирваните да сигнализират на тел. 112 или в най-близко поделение на МВР като анонимността им е гарантирана.

Той призова още да не се търси физически контакт с въпросните лица.

"Работи се активно по различни линии, както по отношение какъв е механизмът и как е станало самото бягство, с какво са се оттеглили в каква посока. Работи се по линия на близките на избягалите затворници, продължаваме работа. Пелов е доста комбинативен. Самата организация на такова нещо се изискват умения и решителност. Това са лица,които са решени на всичко само и само да не излежават присъдите. Те имат мотивация", обясни Младен Маринов.

Той коментира още, че до този момент няма информация да е постъпвал сигнал или да са долавяни действия, които да сигнализират,че се подготвя бягство и има процедури, които тепърва ще се установява дали са спазени.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета