Софийският затвор е в намален състав перманентно - sofia.utre.bg

Софийският затвор е в намален състав перманентно

05 април 2018, 12:09 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Преодолени са трима служители, единият е нападнат физически, другият е заплашен с оръжието

Около час и половина след случая с избягалите затворници разпоредих да се създаде комисия, която да проучи как точно се е случил инцидентът, които са отговорните лица. Това заяви за БНТ Николай Проданов, заместник - министър на правосъдието, отговарящ за затворите.

Тази комисия има срок до 12 април да приключи своята работа и тогава бихме могли да ви информираме до какви изводи е стигнала тази комисия, кои са отговорните лица, какво точно са прегрешили и какво ще бъде нашето отношение към техните грешки.

"Преодолени са трима служители, единият е нападнат физически, другият е заплашен с оръжието, като буквално пистолетът му е опрян в слепоочието и той след кратко двоумение явно е натиснал въпросното копче, отворил вратата. И третият наш служител - на този най-външния пост номер едно, на записите се вижда много ясно, че той се опитва да ги спре, физически да ги задържи, те го блъскат, той пада на една страна, тогава срещу него се стреля. Те бягат през вратата, той тръгва след тях, вади своето оръжие, но вече на улицата и си личи как се двоуми дали да го използва това оръжие, при положение, че там вървят автомобили и хора и не го използва", коментира Проданов.

"Личният състав на Софийския затвор е в намален състав перманентно", заяви той, като обясни, че постоянно текат конкурси, но докато протече единият и вече има напуснали служители.

"Злощастна случайност в конкретния случай е, че там, където започва самият инцидент, където се предава тази техника в специалната стая за това, по принцип би трябвало да работят двама наши служители, бил е един, защото другият е бил в отпуска", поясни зам.-министърът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета