Какви ще са промените в движението заради строежа на метрото? - sofia.utre.bg

Какви ще са промените в движението заради строежа на метрото?

18 април 2018, 10:19 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Промените ще бъдат за летния сезон и в края на октомври ще отпаднат

Строежът от третия лъч на метрото в София ще наложи промени в движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка между улиците "Шипка" и "Мизия". Промените ще бъдат за летния сезон и в края на октомври ще отпаднат.

"На бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", непосредствено в зоната до "Военна академия" предстои изграждане на строителна площадка, която ще обезпечи строителството на помпена станция и въздухоземно съоражение, което ще обслужва станцията между станция "Орлов мост" и станция "Театрална", обясни пред БНТ зам.-изпълнителният директор на "Метрополитен" инж. Кирил Зайков.

"В участъка между улиците "Шипка" и "Мизия" ще има стеснение, което ще премине през 3 етапа: през първия етап, движението ще се осъществява в най-дясната лента на южното платно. Следващият етап ще се движи в най-северната част на южното платно - до канала. Нашата цел е там частично да изградим една покривна плоча и около 15 септември движението да върви в 2 ленти откъм страната на канала", обясни още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета