Бивш зам.-кмет на Младост: Иванчева слагаше изрядни проекти "на трупчета" - sofia.utre.bg

Бивш зам.-кмет на Младост: Иванчева слагаше изрядни проекти "на трупчета"

18 април 2018, 11:40 | sofiautre
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Тя оттегли жалба срещу инвеститор, нарушил закона

"Десислава Иванчева имаше практика да слага досиета на трупчета, докато инвеститорите не дойдат да й се молят на колене. И строителното разрешение се даваше, чак след като се извършат определени услуги за общината - ремонт на детска площадка или градина, въпреки че клиентите са били напълно изрядни. Но не съм видял тя да взима нещо лично". Това заяви за Нова Телевизия Никола Вапцаров, бивш заместник-кмет на район "Младост".

"Проблемът е, че когато хванахме един инвеститор "по бели гащи" с явно закононарушение, именно тя беше тази, която изрично оттегли жалбата и подписа споразумение с инвеститора да не го закача повече и да не предявява повече претенции", разказа Вапцаров. Той поясни, че става дума за строеж на жилищна сграда при блок 70.

"Тя провеждаше много срещи с инвеститора на затворени врати. В един момент каза, че той я е заплашил, че ще я съди за превишаване на права. И каза: "Аз в затвора не искам да влизам. Оттегляме жалбата". Това беше голям удар за всички, които я подкрепяха", заяви бившият заместник-кмет, който е работил съвместно с Иванчева от ноември 2016-а до юни 2017-а.

Той каза, че не е изненадан от обвиненията, но е изненадан от начина на задържането й. "Арестът беше извършен с излишна показност, която ни връща назад към времената на Цветан Цветанов и ГЕРБ през 2009-а и 2010-а година", заяви Георги Кадиев, чиято партия "Нормална държава" в началото подкрепи Иванчева, а после се разграничи от нея.

"Склонен съм да мисля, че това не е постановка", заяви той. Същото мнение сподели и Вапцаров в студиото.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета