ЦГМ: Около 4 хил. души са се възползвали от нощния градски транспорт до момента - sofia.utre.bg

ЦГМ: Около 4 хил. души са се възползвали от нощния градски транспорт до момента

19 април 2018, 16:14 | sofiautre
  • Снимка:
    sofiautre

В края на тази седмица ще бъдат редактирани разписанията на нощните линии

Около 4 хиляди души са се възползвали от нощния градски транспорт в столицата през първите 11 дни след пускането му, или 350 - 400 души на вечер. Това каза за Радио „Фокус“ Антон Деспотов, директор Дирекция „Експлоатация“ в Центъра за градска мобилност.

Той уточни, че най-натоварени са маршрутите Студентски град – Обеля и Люлин – Младост в дните петък и събота и добави, че до момента няма регистрирани инциденти.

„Около 4000 души, между 350 и 400 на вечер ползват градския нощен транспорт. Хората вече ще почнат да разпознават нощния транспорт и да го ползват. Всеки един автобус е оборудван с минимум две камери, които следят поведението на гражданите, при водача има инсталиран паник бутон и отделно във всеки автобус има кондуктор, който продава билети. Така няма да има никакъв гратис, а и има двама човека в автобуса винаги“, каза Антон Деспотов.

Той коментира още, че в края на тази седмица ще бъдат редактирани разписанията на нощните линии с цел по-голямо удобство на пътниците, а също така на всяка една спирка табелите ще бъдат подменени с такива, на които ще бъдат изписани часовете на преминаване на автобусите от нощния градски транспорт. „Експериментално автобусите по нощните линии ще продължат до края на годината", каза още Деспотов.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета