5 кг. марихуана и кокаин задържани при операция в столицата - sofia.utre.bg

5 кг. марихуана и кокаин задържани при операция в столицата

20 април 2018, 13:53 | sofiautre
  • Снимка:
    МВР

Акцията била реализирана в ж.к. „Манастирски ливади“

Пет килограма марихуана и кокаин са иззети при операция на територията на София, задържани са двама мъже. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейската операция по противодействие на престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотични вещества, е проведена на 13 април т.г. В акцията, реализирана в ж.к. „Манастирски ливади“, служители на сектор „Наркотици“ при СДВР спрели за проверка лек автомобил „Ауди“.

В колата пътували лица с инициали Г. С. (на 31 г.) и П. Г. (на 23 г.), с криминални регистрации в полицията. При личен обиск от двамата били иззети две полиетиленови топчета с вещество на буци и прах, пари и мобилни телефони. Последвало претърсване на автомобила и жилище, обитавано от Г.С. Там полицаите намерили множество пликове, съдържащи тревиста маса, множество полиетиленови пликчета с различна големина, в които имало вещество на буци и прах, две електронни везни и други вещи, съотносими към престъпната им дейност. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са 5 кг марихуана и 402 г кокаин.

По случая било образувано досъдебно производство. След задържането на двамата мъже в рамките на 24 часа и доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, Г.С. и П. Г. са привлечени като обвиняеми.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета