България с два отбора на Световно и Младежки олимпийски фестивал през 2019 - sofia.utre.bg

България с два отбора на Световно и Младежки олимпийски фестивал през 2019

23 април 2018, 22:00 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    България с два отбора на Световно и Младежки олимпийски фестивал през 2019

Еврофорумите се явяват като континентална квалификация

България ще бъде представена с два отбора на Световното първенство по волейбол за юноши и девойки и Младежкия олимпийски фестивал през 2019 година! Отлично постижение, което страната ни и извоюва с добрите си позиции в крайното класиране на изминалите Европейски първенства за юноши под 18 години и девойки под 17 години. Еврофорумите се явяват като континентална квалификация, като за Мондиал 2019 се класират първите шест тима от крайното подреждане,съобщи БФ Волейбол.
 
На шампионата на Стария континент за юноши под 18 години в Чехия с Словакия, тимът ни воден от Пламен Христов завърши на шесто място в крайното класиране и с това взе квота за двата форума.
 
Класирани отбори от Европа за Световното 2019 за юноши под 19 години: 1.Германия, 2.Чехия, 3.Италия, 4. Русия, 5. Беларус, 6. БЪЛГАРИЯ.
 
На Европейското първенство за девойки под 17 години в София, волейболистките ни водени от Стоян Гунчев завършиха на четвърто място в крайното класиране и ще бъдат сред най-добрите за двата форума догодина.
 
Класирани отбори от Европа за Световното 2019 за девойки под 18 години:1. Русия, 2. Италия, 3. Турция, 4. БЪЛГАРИЯ, 5. Румъния, 6. Беларус
 
За двата Мондиала все още няма избрани страни-домакини,  докато Младежкият олимпийски форум ще се проведе отново в Баку (Азербайджан).
 
 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета