Жителите на Лозенец излизат на протест - искат си трамвай 6 - sofia.utre.bg

Жителите на Лозенец излизат на протест - искат си трамвай 6

24 април 2018, 10:35 | sofiautre
  • Снимка:
    bgonair/кадър

Хората се заканиха да блокират бул. "Арсеналски", искат обяснение от Столичната община

Жители на столичния кв. "Лозенец" излизат на протест в опит да спасят легендарния трамвай №6, предава България он еър. Тази вечер от 18:30 ч. хората са решени да затворят бул. "Арсеналски" в искане да си върнат трамвайното трасе на линия 6.

"Протестът има две искания - по никакъв начин трасето на трамвая към кв. "Лозенец" да не бъде закривано. Второто е да бъде пусната отново линия номер 6. Исканията са напълно обосновани от необходимостта този квартал да има адекватен екологичен транспорт. Те са нормално следствие от дадените обещания от Йорданка Фандъкова и председателя на общинския съвет Елен Герджиков", обясни Борис Бонев от "Спаси София", който е сред организаторите на протеста.

Трамвайното движение може да бъде възстановено буквално за няколко часа, категоричен бе той. От Столичната община обаче не изпратиха представител, който да обясни защо вече над две години трамвай №6 не върви.

Протестиращите споделят, че са затруднени в придвижването си в София и губят време в прекачвания. Според тях е изчезнало едно екологично удобство в квартала.

"Живея тук 60 години, от 50 години трамваят се движи. Тук стана "зелена зона", взеха ни по 100 лева да си паркираме пред вкъщи", сподели недоволен гражданин.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета