Министър Кралев показа на ученици световната купа по волейбол - sofia.utre.bg

Министър Кралев показа на ученици световната купа по волейбол

27 април 2018, 12:28 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Министър Кралев показа на ученици световната купа по волейбол

В сградата на ММС учениците и техните преподаватели имаха възможност да разговарят със звездата на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров

Ученици от Oбщина Вълчи дол се докоснаха до световната купа по волейбол, която ще бъде връчена на шампиона в първенството на планетата за мъже, организирано съвместно от България и Италия (10-30 септември).

Възпитаници на СУ „Васил Левски“ (гр. Вълчи дол), ОУ „Васил Левски“ (с. Михалич), ОУ „Св. Иван Рилски“ (с. Червенци) и ОУ „Св. Климент Охридски“ (с. Стефан Караджа) гостуваха на министъра на младежта и спорта Красен Кралев в присъствието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов и Димитър Тодоров, зам.-кмет на Вълчи дол. В сградата на ММС учениците и техните преподаватели имаха възможност да разговарят със звездата на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров и да разгледат кабинета на министъра, съобщи БФ Волейбол.„Радвам се, че сте ми дошли на гости да видите как работя. Вашата община е много спортна. Знам, че имате много силен отбор по баскетбол за кадетки, а от Вълчи дол е и бащата на Наско Сираков, който днес има рожден ден – Петко Сираков“, обърна се министър Кралев към децата. Той ги посъветва да спортуват редовно, да си учат уроците и им обеща през лятото да ги посети, за да види на място с какви условия за спорт разполагат.

Теодор Салпаров покани децата да подкрепят националния отбор по волейбол в мачовете от Световното първенство, които ще се играят в Двореца на културата и спорта във Варна.


„Не всички деца имат този уникален шанс да докоснат купата, която ние мечтаем да спечелим. Аз също я виждам за първи път сега и много се вълнувам“, каза Салпаров.

Учениците от Вълчи дол получиха от министър Кралев топки за футбол, баскетбол и волейбол, както и подаръци #BeActive. След посещението в ММС децата разгледаха Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“. Главният уредник на музея Катя Иванова ги запозна с изложените експонати и с най-големите успехи в историята на българския спорт. След това децата разгледаха трибуните, терена и съблекалните на стадионаКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета