Пуснаха движението по Източната дъга на Софийския околовръстен път - sofia.utre.bg

Пуснаха движението по Източната дъга на Софийския околовръстен път

02 май 2018, 11:06 | sofiautre
  • Снимка:
    АПИ

По този начин движението по обновената отсечка се пуска предсрочно и преди предстоящите три почивни дни за Гергьовден

Движението по ремонтирания 2,9 км участък от Източната дъга на Софийския околовръстен път в платното от Казичене до АМ „Тракия“ от км 32+680 до км 35+577 вече е пуснато, предават от АПИ. Пътноподдържащото дружество работи изключително мобилизирано и завърши ремонта за 10 дни. По този начин движението по обновената отсечка се пуска предсрочно и преди предстоящите три почивни дни за Гергьовден.

През миналата година беше изцяло обновено и платното от АМ „Тракия“ до Казичене, както и на двете платна на 4,8-километровия участък от АМ „Хемус“ до Казичене от км 26+610 до км 31+416.

С цялостното обновяване на настилката на Източната дъга се повишава безопасността на движение на пътуващите по автомагистралния пръстен около столицата. Подобрява се свързаността между автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ и Северната скоростна тангента, която е транзитната връзка със Западната дъга на Софийския околовръстен път и АМ „Люлин“. По този начин транзитният и тежкотоварният трафик не се налага да преминава през града, с което се пести време, облекчава се движението и се намалява замърсяването на въздуха.

Ремонтираният участък е с нова асфалтова настилка, хоризонтална маркировка, мантинели и пътни знаци. Изпълнител на строителните работи е ДЗЗД „Белмекен 2015“. Дружеството отговоря за текущия ремонт и поддържането на републиканските пътища в област София.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета