КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен - sofia.utre.bg

КЗП: Има воля проблемът с двойния стандарт да бъде решен

12 май 2018, 14:55 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Маргаритов призова потребителите към активност, защото тогава се поставят проблемите

Двойният стандарт при храните е една от най-актуалните теми в момента. Доказа се, че такава разлика има. Аз очаквам, че в бъдеще ще се установят подобни разминавания по отношение и на други потребителски групи. Това каза в студиото на БНТ председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Най-хубавото е, че има воля този проблем да бъде решен, подчерта той.

Според Димитър Маргаритов, на форума на 30 април е бил "еднозначно идентифициран този проблем и мярката, която трябва да го пребори".

"Този, който го прави, ще бъде санкциониран. Или ако смята, че трябва да продава някакъв продукт от своята гама с различно качество в сравнение с оригиналния, да бъде така добър да регистрира друга търговска марка и да е ясно, че това е нещо различно от онова, което потребителят познава по един или друг начин", обясни председателят на КЗП.

Той призова потребителите към активност, защото тогава се поставят проблемите, извършват се проверки и се санкционират нарушителите.

"И най-вече търговците да си дадат сметка, че когато се опитат да изхитруват, ще има реакция и няма да им мине номерът", каза още Маргаритов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета