Крусев: Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили утре - sofia.utre.bg

Крусев: Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили утре

15 май 2018, 12:53 | sofiautre
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Очакваме на 17 май движението по бул. „Цариградско шосе“ да бъде изключително затруднено

Апелираме хората да не се движат с личните си автомобили през утрешния ден. Това каза зам.-кметът на София по транспорт Евгени Крусев по време на представяне на организацията за движение за провеждане на събитията, свързани с българското председателство на 16 и 17 май, предаде Агенция „Фокус“.

Срещата която ще се проведе като част от Българското европредседателство е на високо ниво и налага ограничения в движението и паркирането. Организацията за движение ще започне от днес. "Първото нещо, което е организирано, е около хотел „Маринела“. Там от днес е забранено паркирането и престоят на превозни средства по бул. „Джеймс Баучер“, ул. „Червена Стена“ и ул. „Петър Станчев“. Там ограничението ще важи до 20.00 часа на 17 май. Следващия участък, в който ще се ограничи паркирането е участък по ул. „Околовръстен път“ в отсечката между бул. „България“ и Националния исторически музей – там ще се забрани престоят и паркирането. Това е заради близостта до резиденция „Бояна“ и срещите, които ще се провеждат там. Забраната важи от 8.00 до 20.00 часа на 16 май“, каза още Крусев.

„Следващата локация, която ще бъде с ограничени престой и паркиране, са улиците около „София Тех парк“. Ограничението ще е в сила от 8.00 до 23.00 часа на 16 май по ул. „Йордан Венедиков“ и локалното платно на бул. „Цариградско шосе“, както и входа на София Тех парк откъм зала „Арена Армеец“. Най-основното нещо, което ще засегне максимално много хора, са ограниченията за престой и паркиране в центъра на града, както и ограничения за придвижване по бул. „Витоша“. От 8.00 часа на 16 до 20.00 часа на 17 май местата, които се намират около хотел „Балкан“, ще бъдат ограничени. Ще бъде забранен престоят и паркирането по улица „Аксаков“, ул. „Ген. Гурко“, както и тези около хотел „Хилтън“, допълни зам.-кметът на София.

„Ще има ограничения, които са свързани с престоя и паркирането около храм-паметник „Св. Александър Невски“ – ул. „Оборище“, бул. „Васил Левски“; ул. „Шипка“; ул. „Кракра“. Паркингът, който е около паметника на Цар Освободител, също ще бъде затворен за времето на срещата. По-чувствителното ограничение на движението ще бъде по булевард „Витоша“, който в отсечката между бул. „Патриарх Евтимий“ и бул. „Пенчо Славейков“ ще бъде затворен за движение. Движението на градски транспорт няма да бъде затруднявано. Единствените ограничения са за престоя и паркирането и за движение само по бул. „Витоша“, допълни той.

"Очакваме на 17 май движението по бул. „Цариградско шосе“ да бъде изключително затруднено заради планираните протести на превозвачите", каза зам.-кметът на София.

"Протестът, който ще съвпадне със събитията покрай Срещата на върха, ще се случи на бул. „Царидградско шосе“, между 4-ти и 7-ми км. В дясната лента на булеварда ще бъдат паркирани ТИР-ове, които съответно ще престоят там през целия ден. Те ще бъдат паркирани по начин, по който да не възпрепятстват градския транспорт. От 4-ти км до разклона за „Алея Яворов“ ще бъдат паркирани междуградски автобуси, които също ще бъдат в десните ленти на движение, отново оставяйки спирките на градския транспорт и изходите към локалните платна свободни“, допълни Крусев.

„Въпреки това, очакваме движението да е изключително затруднено. Възможни са сериозни задръствания и закъснения на хората, които са с лични автомобили. Направена е организация с диспечерите на Центъра за градска мобилност, така че когато се натрупат закъснения на превозните средства на градския транспорт, имат готов план за действие, по който закъсненията да бъдат наваксвани. Камионите, които ще бъдат паркирани на бул. „Цариградско шосе“ имат разрешение да бъдат там до 17.00 часа, когато ще започнат своето изтегляне. Очакваме затруднения по булевардите, които ще бъдат използвани за обходни трасета. Който може - нека използва градския транспорт“, каза още зам.-кметът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета