Кмет от Кипър търси сътрудничество с българската столица - sofia.utre.bg

Кмет от Кипър търси сътрудничество с българската столица

16 май 2018, 11:53 | sofiautre
  • Снимка:
    Столична Община

По инициатива на д-р Хаджипапа една улица в община Лакатамия носи името на Васил Левски

Кметът на община Лакатамия в гр. Никозия д-р Фотула Хаджипапа днес разгледа Първа АГ болница "Св. София" и се запозна с начините на финансиране и функциониране на общинското здравно заведение. Гостенката беше посрещната от зам.-кмета на София Дончо Барбалов и председателя на здравната комисия в Столичния общински съвет д-р Веселин Милев. Изпълнителният директор на болницата д-р Гергана Коларова показа на д-р Хаджипапа отделенията по неонатология, по патологична бременност и реанимацията и отбеляза, че това е единственото общинско лечебно заведение, в което има отделение за инвитро процедури, предават от общината.

В Кипър държавата финансира само държавните и общинските болници, а за лечение в частните здравни заведения плащат само пациентите, обясни д-р Хаджипапа. Самата тя е завършила медицина в София и сподели възхищението си, че българската столица се е разхубавила много през последните години.

Кметът на Лакатамия е в София, за да обсъди възможностите за сътрудничество между двете общини в областта на общественото здраве, науката, социалната политика, културата и европейските програми.

По инициатива на д-р Хаджипапа една улица в община Лакатамия носи името на българския Апостол на свободата – Васил Левски.Коментари (1)

Потребител
Kiparisa
В Кипър е страхотно!
21 май, 14:04 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета