Концерт на Юрий Башмет със Софийската филхармония - sofia.utre.bg

Концерт на Юрий Башмет със Софийската филхармония

16 май 2018, 15:33 | sofiautre
  • Снимка:
    flickr

Концертът е част от Европейски музикален фестивал 2018

Феноменалният руски виолист Юрий Башмет, носител на награда „Грами“ и признат за един от най-забележителните музиканти на нашето съвремие, ще свири със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров в концерт от програмата на Европейски музикален фестивал 2018. Виртуозът на виолата ще гостува у нас на 17 май в зала „България“, а началният час на събитието е 19:00 ч.

Башмет ще бъде солист във вокално-инструменталната композиция „Стикс“ за виола, хор и оркестър, създадена специално за него от грузинския композитор Гия Канчели. В изпълнението ще участва и Националният филхармоничен хор „Св. Обретенов“, ръководен от Славил Димитров. В програмата на събитието от поредицата „Руски приказки“ е включена също Симфония №5 от П. И. Чайковски, която ще прозвучи във втората част на концерта.

Местата за гостуването на Башмет са изчерпани, но поради огромния интерес организаторите пускат допълнителни билети, които могат да се купят само от касата Софийската филхармония в зала „България“.

Европейски музикален фестивал 2018 е част от Календара на културните събития на Столичната община за тази година, а съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета