Поздравление от министър Кралев по повод Деня на българския спорт 17 май - sofia.utre.bg

Поздравление от министър Кралев по повод Деня на българския спорт 17 май

17 май 2018, 11:14 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Поздравление от министър Кралев по повод Деня на българския спорт 17 май

   УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ
   И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА,

   Поздравявам Ви по повод Деня на българския спорт 17 май!
   Честит празник на всички спортисти, треньори, ръководители, деятели и на хората, които работят в сферата на спорта!
   17 май e определен за ден на българския спорт, защото именно на тази дата през 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение в страната ни след Освобождението. Днес, 124 години по-късно, българският спорт продължава да бъде средство за възпитание, извор на вдъхновение и канал за промотиране на ценности.
   Нека в този ден да си спомним за всички спортни герои на България и да им отдадем заслуженото уважение, защото голяма част от националното ни самочувствие се дължи именно на техните успехи. Големите български шампиони са ни носили огромна радост с победите си на спортното поле. Те са важна част от историята на България, защото техните постижения генерират огромен интерес в обществото и са поводи за национална гордост.
   Ние имаме и днес своите спортни герои, които прославят Родината ни по целия свят и вдъхновяват младите българи да поемат по техния път. Зад техните успехи се крие огромен труд, отдаденост в тренировките и воля за победа, които заслужават нашата признателност.
   Благодаря на всички, ангажирани в системата на българския спорт. Аз вярвам, че заедно ще продължим да работим неуморно за постигане на още по-добри резултати, за здравето на нашите деца и българската нация.
   Честит празник!

   КРАСЕН КРАЛЕВ,
   МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

   17 май 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета