Иван Петков: Доволен съм не само от резултата, но и от играта! - sofia.utre.bg

Иван Петков: Доволен съм не само от резултата, но и от играта!

21 май 2018, 11:18 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Иван Петков: Доволен съм не само от резултата, но и от играта!

Христина Русева: Всички момичета се справиха страхотно!

Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига! В столичната зала „Христо Ботев“ съставът ни надигра Португалия с 3-0 (25-13, 25-18, 25-19) в първа среща от Група А на турнира!съобщи БФ Волейбол.
Срещата беше официален дебют за новия селекционер на тима Иван Петков, който освен от резултата, остана доволен и начина, по който играха „Българските Лъвици“.

Ето и какво каза той, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след последната точка:

„Нормално е след такъв резултат да сме доволни, а не само от резултата, мисля че и от играта трябва да бъдем доволни. Веднага след мача не мога да дам категорична оценка, тъй като и нивото на отбора на Португалия не беше най-високото, което ние търсим, но идеите, които се опитваме да налагаме, като стил, игра и поведение, мисля че трябва да бъдем доволни от днешната среща. Очаква ни доста труден мач срещу Украйна в сряда. Добър отбор, който последната година показа голямо израстване. На Европейската лига и на Европейското първенство имаше малшанс. Загуби всички мачове с по 2-3. Ще бъде доста трудно срещу Украйна и трябва да се подготвим по най-добрия начин.“

Капитанът на женския национален отбор по волейбол Христина Русева отбеляза 12 точки за успеха над Португалия.
Капитанът на женския национален отбор по волейбол Христина Русева отбеляза 12 точки за успеха над Португалия.

Националният отбор по волейбол за жени започна по най-добрия начин участието си в първото издание на Златната европейска лига! В столичната зала „Христо Ботев“ съставът ни надигра Португалия с 3-0 (25-13, 25-18, 25-19) в първа среща от Група А на турнира! 12 точки за успеха отбеляза капитанът на тима Христина Русева. Ето и какво каза тя, за сайта на БФВолейбол volleyball.bg, минути след последната точка:

"Много съм доволна и съм много горда, защото тази година наистина сме много подмладен състав. Всички момичета се справиха страхотно. Бяхме концентрирани, съсредоточени и това ни беше целта – да бием португалките 3-0. За мен е голяма гордост и чест, че тази година съм капитан. Надявам се да се представя добре и да съм на късмет. В сряда срещу Украйна очаквам да се поздравим отново с победа. Надявам се всички отново да бъдем концентрирани и гледаме напред към следващите мачове."Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета