Пореден протест срещу трамвайното трасе между НДК и Петте кьошета - sofia.utre.bg

Пореден протест срещу трамвайното трасе между НДК и Петте кьошета

31 май 2018, 13:16 | sofiautre
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

Живеещите в близките сгради недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 години

Протест в София спря за кратко движението на трамваите по бул. „Скобелев” преди НДК. Живеещите в близките сгради недоволстват срещу временното преместване на трамвайните линии, което продължава вече близо 7 години. Те издигнаха плакати с надпис „Няма да търпим, искаме да спим”, предава БиТВ.

Трасето беше изградено през 2010 година като временно заради изграждането на метрото. И вече 7 години общината отлага преместването му. По него минават трамваите номер 1, 6 и 7.

Хората поискаха водачите да спазват ограничението от 5 км/ч при минаване по трасето и категорично заявиха, че не вярват на обещанията на общината.

Според закона за устройство на територията, не може трамвайно трасе да минава толкова близо до жилищни сгради.

Кметът на район „Триадица” Иван Шишков посочи, че до месец и половина ще бъде избрана концепцията откъде да минават трамваите и ще се направи проект.

Единият подход е слизане в подлеза и тунел по бул. „Витоша” или да слиза долу и по обособен път да се изкачи горе, но това е по-скъпият подход.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета