Адвокатът на Иванчева: Къде са доказателствата? - sofia.utre.bg

Адвокатът на Иванчева: Къде са доказателствата?

08 юни 2018, 12:10 | sofiautre
  • Снимка:
    bgonair/кадър

Марин Марковски подозира, че СРС-тата по делото може и да са манипулирани

Историята с Десислава Иванчева бе история с предизвестен край. Не се нуждаеше от прогноза какво ще се случи по делото. Съдът искаше да покаже, че мисли по въпроса, но съдиите бяха решили отдавна. Няма доказателства, че Иванчева е взела подкуп. Като цяло прокуратурата разчита на лошото правосъдие и че съдиите ще козируват. Така адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски коментира пред България он еър делото, продължило близо 7 часа и завършило с решението на съда да отстрани от длъжност кмета на район "Младост", която бе хваната и обвинена в получаването на подкуп.

Производството за заместничката ѝ Биляна Петрова беше прекратено, след като стана ясно, че тя е била уволнена от и.д. кмет Румен Русев.

По думите на Марковски, щом Иванчева и Петрова твърдят, че СРС-тата са манипулирани, то значи може да има доза истина, а това е доста тревожно. "В закона е казано, че СРС-тата представляват класифицирана информация и не могат да бъдат коментирани и споделяни с други хора. Тук обаче няма проблем. Реално се установяват факти - дали преди делото, дали по време на делото. Не е удар по правосъдието, ако фактите се споделят и хората имат поглед какво се случва с делото", подчерта защитата на обвиняемата.

Той уточни, че Иванчева въобще не е изненадана от решението на съда, но интересен е фактът защо тя е зад решетките, щом няма ясни доказателства за вземането на пари.

"Иванчева не е направила нищо нередно. Реално тя е истинският кмет на "Младост". Ако имаше доказателства от общината, прокуратурата щеше да ги е показала вече. Не съм сигурен дали прокуратурата не загуби и белязаните пари по делото. Ако банкнотите са влезли в паричния поток, то се губи основно доказателство по процеса", обясни Марин Марковски.Коментари (1)

Потребител
Ружди Кьосев
Хайде бе! Какво правят тия пари в колата й бе свиня насрана Марковски ти аи адвокат на дявола проклинам ти семето боклук
08 юни, 12:39 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета