Експозицията 0 за черно, 1 за бяло предизвиква обществените норми - sofia.utre.bg

Експозицията 0 за черно, 1 за бяло предизвиква обществените норми

13 юни 2018, 14:15 | sofiautre
  • Снимка:
    sofiautre

    Тайната вечеря (Пет библейски истории, Нива Ковачева, 2011)

Изложбата може да бъде видяна до 8 юли в Софийската градска галерия

Софийската градска галерия е домакин на изложбата "0 за черно, 1 за бяло". Експозицията е съвместен проект на Нина Ковачева и Валентин Стефанов, осъществен по покана на "Фотофабрика" и продуциран от фестивала, специално за галерията.

В изложбата двамата автори съполагат самостоятелните си постижения в полето на голямо форматната фотография. Тук конструираното съвместно лице, известно от съвместните им творби, дава път на две силни и различни творчески индивидуалности.

Чрез машинното и абстрактното Стефанов предизвиква в нас тематики за екзистенциализма и човешката природа, като в изложбата представя фотографии и клипове, които на пръв поглед могат да се сторят объркващи, но при по-дълбоко преглеждане карат зрителя им да търси отговори.

Нина Ковачева предизвиква социалните норми, като в своите фотографии тя демонстрира уязвимостта и деликатността на хората, поставена редом до неживата природа, в лицето на играчки. В експозициите ѝ може да се почувства много самота, до степен, в която може дори да се почувстваме изолирани.

Изложбата създава много смут и тревожност, но тези чувства идват от знанието, че фотографиите и видеата демонстрират тежката реалност, в която живеем.

Повечето от фотографиите се представят за пръв път в България. Изложбата може да бъде видяна до 8 юли.

Още снимки от експозицията можете да видите тук.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета