И боксът скочи срещу готвените промени в Закона за хазарта - sofia.utre.bg

И боксът скочи срещу готвените промени в Закона за хазарта

14 юни 2018, 18:35 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    btv

    И боксът скочи срещу готвените промени в Закона за хазарта

Федерацията по бокс стана поредната спортна организация, която се обяви против предвидените промени в Закона за хазарта

Федерацията по бокс стана поредната спортна организация, която се обяви против предвидените промени в Закона за хазарта.
 
“Българската федерация по бокс смята, че от предложените промени за забраната на рекламата и разпространяването на лотарийни игри ще пострада, както държавният бюджет, така и българският спорт, който си осигурява значителна финансова подкрепа от лицензираните хазартни организатори под формата на спонсорство и дарения.
 
Така например, БФ Бокс за първа година осигури спонсор в лицето на една от лицензираните хазартни компании за Национална боксова лига, където се състезават най-добрите боксьори на България.
 
Считаме, че за момента няма причина да се предприемат законодателни промени, тъй като рекламата на хазартни игри не е забранена от законодателството на Европейския съюз, а в България е приведена в съответствие с всички изисквания и регулации.
 
Вярваме, че дейността на лицензираните букмейкъри, на операторите на хазартни и лотарийни игри у нас ще продължи в полза на спорта, съобразно добрите европейски модели”, се казва в становище, подписано от президента на централата Красимир Инински.

Етикети
боксБФ Бокс


Коментари (4)

Потребител
Неди_93
Волейболистка съм от 7 години. Получавам и без това минимално заплащане даващо се от букмейкъри. Без тия пари и толкова няма да има. Искам да няма промени в хазарта
14 юни, 21:54 ч.
Потребител
БОТЕВИСТА 94
Начетох се вече на доста федерации и клубове подкрепящи се против промените. Трябва да се преборим и на този фронт. И аз съм твърдо против тях.
14 юни, 21:53 ч.
Потребител
Пламен Венков
Браво Калояне! Достойна позиция! Всичките ми познати и аз в това число искаме да няма такива промени. Аз издържам волейболен отбор и без това ми е адски трудно
14 юни, 21:52 ч.
Потребител
Калоян Ангелов
И аз подкрепям позицията на бокса. Без пари от букита няма да има никакъв спорт
14 юни, 21:51 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета