Министър Кралев: Спортът изгражда отборния дух и толерантността сред младите - sofia.utre.bg

Министър Кралев: Спортът изгражда отборния дух и толерантността сред младите

19 юни 2018, 14:09 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев: Спортът изгражда отборния дух и толерантността сред младите

Това е пътят към личностното развитие и бъдеща реализация на младите хора

Чрез спорта се изграждат значими ценности като отборен дух, солидарност, толерантност и честна игра. Това е пътят към личностното развитие и бъдеща реализация на младите хора. Това каза министърът на младежка на спорта Красен Кралев по време на церемонията по награждаване на финалистите в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.
Той поздрави всички участници в конкурса за активността им и извършените дейности с цел ограничаване на рисковите фактори за здравето. „Впечатлен съм от отношението Ви към спорта и физическата активност и от желанието да работите в екип за постигането на Вашите благородни цели. Похвално е, че над 5 500 ученици от цялата страна се включиха в тазгодишното издание на конкурса“, заяви Красен Кралев. По думите му, това говори за значимостта на темата и за способността на подрастващите да бъдат посланици на здравето и да приобщават своите връстници, приятели и семейства към физическа активност, спорт и здравословен начин на живот.
По време на церемонията министър Кралев връчи наградите за първо, второ и трето място на ученици във възрастова група от 1-12 клас за проекти, свързани със здравословното хранене, активния живот и спорта. Спортният министър връчи и поощрителни награди в категориите, както и т. нар. Специална награда.
Националният ученически конкурс „Посланици на здравето” се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, с цел превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Конкурсът се организира от Министерство на здравеопазването. Министерство на младежта и спорта е официален партньор на инициативата.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета