Броени часове остават до старта на България в "challenge" турнира от Лигата на нациите - sofia.utre.bg

Броени часове остават до старта на България в "challenge" турнира от Лигата на нациите

20 юни 2018, 20:00 | sofiautre.bg
  • Снимка:
    bfv

    Броени часове остават до старта на България в "challenge" турнира от Лигата на нациите

Първенецът получава промоция за участие сред най-добрите в световната надпревара за следващия сезон

Хладно време от едва 15 градуса съпътства престоят на националките ни в Лима (Перу). Волейболистките ни, водени от Иван Петков са в южноамериканската столицата за участие в междуконтиненталния "challenge" турнир от Волейболната лига на нациите,съобщава БФ Волейбол.
Участие взимат шест държави - домакините от Перу, България, Унгария, Пуерто Рико, Колумбия, а надпреварата стартира след броени часове.
 
Първенецът получава промоция за участие сред най-добрите в световната надпревара за следващия сезон. Волейболистките ни започват с мач срещу Австралия, а двубоят е в ранната утрин на 21 юни, от 01:00 ч (б.в). Вторият мач на България от груповата фаза е на 23 юни, отново в същия утринен час от 01:00 ч (б.в).
 

 
В деня, предшестващ старта на турнира, нашите бяха пратени от организаторите да тренират в тренировъчна зала, а не в официалната 6-хилядната зала "Едуардо Дибос Колизеум". Неприветлива обстановка и счупени прозорци съпътстваха заниманието на волейболистките ни, но въпреки това настроението в тима ни е много добро. Всички са изпълнени с мотивация да дадат най-доброто от себе си и да продължат победния си ход от Европейската лига, като започнат с успех в надпреварата.
 

 
След изиграване а срещите от груповата фаза първите два от всеки поток оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за трофея и квота за Волейболната лига на нациите, победените за трето място.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета